Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 15% το πρώτο τρίμηνο

  • από
Οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 15% το πρώτο τρίμηνο
Οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 15% το πρώτο τρίμηνο
επεκτείνω

ΠΗΓΗΜεχμέτ Αλί Κανταρτζί

Ο Hüsamettin Yalçın, ένας από τους εκπροσώπους του παζαριού αυτοκινήτων, υπενθύμισε ότι οι τιμές και οι πωλήσεις των μεταχειρισμένων άρχισαν να πέφτουν στα τέλη Μαΐου πέρυσι: «Αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε μέχρι τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου και η αγορά συρρικνώθηκε κατά 30%. Ωστόσο, από τον Ιανουάριο του 2024, η αγορά μεταχειρισμένων άρχισε σιγά σιγά να ενεργοποιείται. Όταν η ζήτηση για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα αυξήθηκε, προκάλεσε αύξηση των πωλήσεων. Με άλλα λόγια, οι καταναλωτές άρχισαν να επενδύουν περισσότερο σε μεταχειρισμένα οχήματα ηλικίας 1-1,5 έτους αξίας μεταξύ 800 χιλιάδων TL και 1,2 εκατομμυρίων TL παρά σε κατοικίες. Από την αρχή του έτους, σημειώθηκε μηνιαία αύξηση των τιμών της τάξης του 3-5%. Αυτό σήμαινε ότι οι τιμές των μεταχειρισμένων αυξήθηκαν κατά 12-15 τοις εκατό στο τέλος του πρώτου τριμήνου. «Αυτή η αύξηση των τιμών θα συνεχιστεί», είπε.

Η ανάγκη αυξάνεται

Ο Yalçın τόνισε ότι προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες κινητικότητας των καταναλωτών με παράγοντες όπως οι προαργίες και η καλοκαιρινή περίοδος που πλησιάζει και συνέχισε ως εξής: «Ο δυναμισμός της νέας αγοράς αυτοκινήτων φαίνεται στην πραγματικότητα και στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. αγορά αυτοκινήτου. Όσοι αγόραζαν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σε υψηλές τιμές στο παρελθόν και κράτησαν τα αυτοκίνητα όταν έπεσε η αγορά, τώρα τα βγάζουν προς πώληση. Επομένως, η τιμή των οχημάτων που διατίθενται προς πώληση αυξάνει την αγορά. Κανείς δεν πρέπει ή δεν μπορεί να πει ότι οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων συνεχίζουν να πέφτουν. Οι τιμές των μεταχειρισμένων δεν ανεβαίνουν τόσο υπερβολικά όσο κάποτε, αλλά μπορούμε να πούμε ότι έχουν βρει την ισορροπία τους. Αν το δεις σήμερα, η μέση τιμή ενός αυτοκινήτου κατηγορίας C με μηδενικά χιλιόμετρα είναι περίπου 1,3-1,6 εκατομμύρια TL. Μέχρι να κλείσουν οι βρύσες της πίστωσης, η αγορά ενός νέου οχήματος με χιλιόμετρα μετατράπηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου σε μετρητά. Φυσικά, περίπου το 60-70 τοις εκατό όσων δεν τα κατάφεραν στράφηκαν σε μεταχειρισμένο εξοπλισμό. Το δεύτερο χέρι έχει αρχίσει να επιστρέφει σε μια θέση όπου υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για αυτό. «Ανάλογα με τη νομισματική πολιτική, τον πληθωρισμό και τα επιτόκια, η ζήτηση από δεύτερο χέρι θα αυξηθεί περαιτέρω το δεύτερο τρίμηνο του έτους».

Το δεύτερο χέρι πάρκο θα αρχίσει να αναζωογονείται

Ο Yalçın επεσήμανε ότι η αγορά νέων αυτοκινήτων θα διατηρήσει τη σταθερότητά της, αν και μπορεί να παρουσιάσει μια μικρή απώλεια δυναμικής το δεύτερο τρίμηνο, λέγοντας, «Ωστόσο, η αγορά μεταχειρισμένων θα συνεχίσει να αναπτύσσεται πιο δυναμικά και σταθερά από το νέο αυτοκίνητο. αγορά. Εξαντλήθηκαν επίσης μοντέλα του 2023 με μηδενικά χιλιόμετρα, τα οποία οι μάρκες πωλούν σε τιμές 15-20 τοις εκατό χαμηλότερες. Οι υψηλότερες τιμές για τα μοντέλα του 2024 θα κατευθύνουν επίσης τους καταναλωτές προς τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Τώρα πολλές νέες μάρκες, ειδικά κινεζικές μάρκες, πωλούν εντατικά οχήματα. Οι καταναλωτές που έχουν την οικονομική δυνατότητα αναζητούν επίσης να αγοράσουν περισσότερα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με νέα τεχνολογία και να απαλλαγούν από τα παλιάς τεχνολογίας οχήματά τους. Η μέση ηλικία των μεταχειρισμένων οχημάτων είναι ακόμα 8-12 χρόνια. «Προβλέπουμε ότι το παζάρι θα είναι πολύ νεότερο τα επόμενα 3-4 χρόνια», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *