Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Προσοχή σε όσους κάνουν μεγάλο ταξίδι στις γιορτές!

  • από
Προσοχή σε όσους κάνουν μεγάλο ταξίδι στις γιορτές!
Προσοχή όσοι πάνε μακρινό ταξίδι στις γιορτές
επεκτείνω

ΠΗΓΗΜεχμέτ Αλί Κανταρτζί

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η οδήγηση σε μεγάλους δρόμους και η οδήγηση στην πόλη διαφέρουν. Ο Ünal Ünaldı, ένας από τους εκπροσώπους του κλάδου που έκανε σημαντικές προτάσεις για αυτό το θέμα, είπε: «Όλοι οι οδηγοί μας που βγαίνουν στο δρόμο πρέπει να υποβάλλονται σε τακτικούς ελέγχους συντήρησης και ασφάλειας στα οχήματά τους. Πρέπει να γίνει έλεγχος λαδιού κινητήρα, αντικατάσταση φίλτρου αέρα λαδιού και φίλτρου κλιματισμού, έλεγχος συστήματος πέδησης ελαστικών και έλεγχος φόρτισης μπαταρίας. Εάν οι υαλοκαθαριστήρες παραλείψουν και δεν καθαριστούν καλά, αντικαταστήστε τους και προσθέστε νερό για τον καθαρισμό του γυαλιού. Υπάρχουν επίσης πράγματα που πρέπει να εφαρμοστούν μεμονωμένα και να ληφθούν υπόψη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 20 τοις εκατό των ατυχημάτων σε μεγάλα ταξίδια συμβαίνουν λόγω υπνηλίας και απόσπασης της προσοχής. Δεν συνιστούμε διανυκτερεύσεις εκτός και αν είναι απαραίτητο. Επίσης, η ώρα αναχώρησης θα πρέπει να επιλέγεται προσεκτικά. «Ας μην ξεχνάμε να κάνουμε διαλείμματα και να αποφεύγουμε την περιττή ταχύτητα». αυτος λεει.

Προσοχή στο όριο ταχύτητας

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι σε μεγάλα ταξίδια υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για να εξασφαλίσετε ασφάλεια και άνεση. Πριν από τις διακοπές, συνιστάται η ολοκλήρωση των ελέγχων συντήρησης και πριν από την οδήγηση του οχήματος και ο οδηγός να λάβει τα σωστά μέτρα για να εξασφαλίσει ταυτόχρονα ασφάλεια και άνεση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το οποίο θα διαρκέσει ώρες. Προσοχή στην αϋπνία και την κούραση Σε μεγάλα ταξίδια, η μη υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, η διατήρηση της ακόλουθης απόστασης από το κινούμενο όχημα και η μείωση της ταχύτητας κατά την οδήγηση μέσα στην πόλη είναι σημαντικοί παράγοντες που διασφαλίζουν την ασφάλεια κατά την οδήγηση. Αναφερόμενος σε άλλες καταστάσεις που ο χρήστης του οχήματος πρέπει να προσέχει και να λαμβάνει προφυλάξεις πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο Ünal Ünaldı είπε: «Είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια της ζωής οι οδηγοί μας να κοιμούνται αρκετά. Σε μακρινά ταξίδια, το 20 τοις εκατό των ατυχημάτων συμβαίνουν λόγω υπνηλίας και στιγμιαίας απόσπασης της προσοχής. Ο κλιματισμός παίζει σημαντικό ρόλο ειδικά όταν ταξιδεύετε με ζεστό καιρό. Για να λειτουργεί σωστά το σύστημα κλιματισμού, πρέπει να γίνεται συντήρηση του κλιματισμού. «Τα παράθυρα πρέπει να ανοίγουν κάθε 15 με 20 λεπτά και να διασφαλίζεται η κυκλοφορία του αέρα». προειδοποιεί.

«Ας μην παραμελούμε τη συντήρηση και τις επιθεωρήσεις οχημάτων»

Ο Ünaldı προειδοποίησε επίσης να μην κάνω διαλείμματα, λέγοντας: «Δεν πρέπει να επαναπαύομαι ενεργώντας με τη σκέψη «Αφήστε με να φτάσω στον στόχο μου νωρίτερα». Κάντε μικρά διαλείμματα 15 λεπτών κάθε 2 ώρες. Από την άλλη πλευρά, όπως πάντα συνιστούμε, μην ξεχνάτε να κάνετε τακτική συντήρηση των οχημάτων σας. Το λάδι κινητήρα, το ψυκτικό υγρό, τα φίλτρα, τα τακάκια φρένων και οι δίσκοι πρέπει να αλλάζονται όταν έρθει η ώρα να τα αντικαταστήσετε. Σε αυτή την εποχή έντονων βροχοπτώσεων, ας μην αγνοήσουμε τους ελέγχους των υαλοκαθαριστήρων. Ένα νέο ζευγάρι υαλοκαθαριστήρες μπορεί να σας σώσει τη ζωή. Ας μην παραμελήσουμε το νερό για τον καθαρισμό των τζαμιών και ας φροντίσουμε όλα τα παράθυρα του οχήματός μας να είναι καθαρά για να εξασφαλίσουμε καλή ορατότητα. «Οι συνειδητοποιημένοι οδηγοί μας συνεχίζουν να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις τοποθεσίες των υπηρεσιών RS μας, ειδικά τις τελευταίες 15 ημέρες, για την τακτική συντήρηση και 26 σημαντικούς ελέγχους που προσφέρουμε», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *