Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Υπήρξε μια αλλαγή στα νέα EQV και V-Series της Mercedes

  • από
Υπήρξε μια αλλαγή στα νέα EQV και V-Series της Mercedes
Υπήρξε μια αλλαγή στα νέα EQV και V-Series της Mercedes
επεκτείνω

ΠΗΓΗΜεχμέτ Αλί Κανταρτζί

Κοινοποιήθηκε ότι η στρατηγική premium στοχεύει σε εμπορικές παραδόσεις το 2023. Όπως με όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα Mercedes-Benz, η στρατηγική πολυτελείας θα εφαρμοστεί σε όλα τα μελλοντικά MPV που θα αναπτυχθούν πρόσφατα και θα τοποθετηθούν για ατομική χρήση. Η Mercedes-Benz στοχεύει να εφαρμόσει πλήρως αυτή τη στρατηγική αλλαγή με την εισαγωγή του αρθρωτού και κλιμακούμενου Van Electric Architecture (VAN.EA για συντομία), το οποίο θα είναι διαθέσιμο από το 2026. Τα νέα MPV μεσαίας κατηγορίας για προσωπική χρήση, τα EQV και V -Τάξη, αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό ορόσημο σε αυτό το ταξίδι. Και τα δύο μοντέλα αποκαλύπτουν μια ακόμη πιο προηγμένη δομή με νέο εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό. Ειδικότερα, οι πιο έξυπνες λύσεις ψηφιακών δικτύων παρέχουν πρόσθετη άνεση και ασφάλεια.

Μια γέφυρα για το μέλλον

Τα Mercedes-Benz EQV και V-Class MPV χαίρουν μεγάλης εκτίμησης στην ευρωπαϊκή και την ασιατική αγορά. Η βάση πελατών κυμαίνεται από οικογένειες έως λάτρεις της ψυχαγωγίας και VIP χρήστες έως επιχειρηματίες. Τα μοντέλα ξεχωρίζουν για τον μεγάλο εσωτερικό όγκο, την υψηλή άνεση και ποιότητα και το μοναδικό σχεδιασμό τους. Προσφέρει επίσης διάφορες επιλογές προσαρμογής με πολλές γραμμές υλικού. Ενώ το μοντέλο EQV προσφέρεται ως AVANTGARDE, η σειρά V πωλείται επιπλέον της βασικής έκδοσης σε STYLE και AVANTGARDE και σε EXCLUSIVE εκδόσεις ως κορυφαία. Εκτός από τα πακέτα AMG Line και Night για την V-Class, υπάρχουν επίσης προαιρετικά πακέτα σχεδιασμού, όπως τα εξωτερικά και εσωτερικά πακέτα για το EQV. Ελαφρά επαγγελματικά οχήματα Η Mercedes-Benz ενισχύει περαιτέρω τη θέση της στην αγορά κάνοντας τα MPV της πιο ελκυστικά. Αυτό ανοίγει το δρόμο για πιο κερδοφόρα ανάπτυξη στην κορυφή του τμήματος. Τα επόμενα χρόνια, τα νέα οχήματα δεν θα είναι μόνο μια γέφυρα για την εμπειρία MPV ανώτερης ποιότητας, αλλά και για ένα αποκλειστικά ηλεκτρικό μέλλον. Η πρωτοποριακή «πλήρως ηλεκτρική» αρχιτεκτονική των οχημάτων VAN.EA, τα οποία θα προσφέρονται στην αγορά από το 2026, είναι θεμελιώδες στοιχείο αυτού του μέλλοντος. Στο μέλλον, όλα τα νέα MPV θα βασίζονται σε αυτήν την πλατφόρμα. Το VAN.EA αντιπροσωπεύει επίσης ένα σημαντικό ορόσημο προς τη δημιουργία ενός καθαρού στόλου νέων οχημάτων με ουδέτερο εκπομπές άνθρακα έως το 2039, έναν από τους σημαντικότερους μετασχηματιστικούς στόχους στη βιώσιμη επιχειρηματική στρατηγική της Mercedes-Benz.

Υπήρξε μια αλλαγή στα νέα EQV και V-Series της Mercedes

Νέος εξωτερικός σχεδιασμός

Τα νέα EQV και V-Series διαφέρουν στη νέα τους εμφάνιση. Ο περαιτέρω αναπτυγμένος σχεδιασμός δίνει και στα δύο μοντέλα μια πιο ξεχωριστή και μοναδική εμφάνιση στις αντίστοιχες κατηγορίες τους. Η νέα σχεδίαση του μπροστινού άκρου δημιουργεί μια ξεχωριστή εμφάνιση με μάσκα ψυγείου με διαφορετικά σχήματα και ισχυρό σχεδιασμό προφυλακτήρα. Ανάλογα με το επίπεδο επένδυσης, μια λωρίδα φωτός LED περιβάλλει τη μάσκα του ψυγείου. Η V-Class EXCLUSIVE, που αποτελεί την κορυφή της σειράς προϊόντων, έχει για πρώτη φορά το διάσημο όρθιο αστέρι της Mercedes στο καπό. Οι προσαρμοζόμενοι προβολείς MULTIBEAM LED με τον κομψό σχεδιασμό τους, που προσφέρονται στάνταρ ή προαιρετικά ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, προσθέτουν επιπλέον κομψότητα σε όλες τις εκδόσεις. Μια νέα λωρίδα χρωμίου με γράμματα Mercedes-Benz στο πίσω μέρος και μια νέα ομάδα φωτισμού LED δημιουργούν μια μοναδική εμφάνιση. Η ομάδα οπίσθιου φωτισμού, της οποίας τα περιγράμματα είναι σκουρόχρωμα, δημιουργεί έτσι μια φωτεινότερη φωτεινή υπογραφή. Η κομψή και ελκυστική εμφάνιση συμπληρώνεται από τέσσερα νέα χρώματα αμαξώματος καθώς και από νέες αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες αλουμινίου 17, 18 και 19 ιντσών. Τα νέα μοντέλα MPV προσφέρουν μια μοναδική ψηφιακή και διαδραστική εμπειρία με το πιο πρόσφατο σύστημα ψυχαγωγίας MBUX (Mercedes-Benz User Experience) που προσφέρεται στάνταρ. Η διαισθητική ιδέα οθόνης και ελέγχου προσφέρουν εξατομικευμένες συστάσεις για πολλές λειτουργίες infotainment, άνεσης και οχήματος. Ελέγχεται μέσω της κεντρικής οθόνης, των επιφανειών ελέγχου αφής στο τιμόνι, της επιφάνειας αφής στην κεντρική κονσόλα ή του ακόμα πιο βελτιστοποιημένου βοηθού φωνής “Hey Mercedes”. Η τελευταία γενιά του MBUX παρέχει επίσης πρόσθετα πλεονεκτήματα, όπως αυξημένη υπολογιστική ισχύ, οπτικά εφέ EQV με πρόσθετα χαρακτηριστικά ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα και οθόνη βοηθού στάθμευσης στην κεντρική οθόνη.

Πλούσια ποικιλία προϊόντων

Το νέο πλήρως ηλεκτρικό EQV είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα που παράγει μέγιστη ισχύ 150 kW (204 hp) και συνεχή ισχύ 70 kW (95 hp) για 90 και 60 kWh (WLTP: συνδυασμένη κατανάλωση ενέργειας: 29,43-27,04 kWh /100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: Προσφέρεται με δύο μεγέθη μπαταριών (0g/km), το EQV προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία WLTP 277-365km με τη βοήθεια ενός αποτελεσματικού συστήματος ανάκτησης ενέργειας και βελτιστοποιημένης θερμικής διαχείρισης για περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης και πραγματική Το πλήρως ηλεκτρικό MPV υποστηρίζει φόρτιση έως 11 kW εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) στο σπίτι και σε σταθμούς φόρτισης στάνταρ, καθώς και έως 110 kW συνεχούς ρεύματος (DC) σε σταθμούς γρήγορης φόρτισης. Ο σταθμός γρήγορης φόρτισης χρειάζεται 10-80 τοις εκατό SoC (Κατάσταση Φόρτισης) περίπου 40 λεπτά. Η νέα V-Class είναι εξοπλισμένη με τον αποδοτικό και αποδεδειγμένο κινητήρα πετρελαίου OM654. Αυτός ο κινητήρας διατίθεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα ισχύος: 120 kW (163 hp) , 140 kW (190 hp), 174 kW (237 hp) ( WLTP: κατανάλωση μικτού καυσίμου: 8,7-6,9 l/100 km; συνδυασμένες εκπομπές CO2: 229 -182 g/km). Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9G-TRONIC και οι διάφορες επιλογές πλαισίου και τρόπου οδήγησης παρέχουν ευέλικτα και άνετα χαρακτηριστικά οδήγησης σε όλες τις εκδόσεις. Ενώ οι επιλογές του κινητήρα εσωτερικής καύσης είναι πισωκίνητοι, προσφέρεται επίσης ένα προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης για τις εκδόσεις ντίζελ. Οι ηλεκτρικές εκδόσεις προσφέρονται με κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *